Info – Uppsala Kulturmaraton 2018

Varmt välkommen till den tredje upplagan av Uppsala Kulturmaraton!

När: Lördag 8 september. Planerad starttid för maraton 9.30. Starttid för stafett 10.30.

Var: Starten är på samma plats som målgången, vid Eklundshof.

Arrangör
Uppsala Kulturmaraton arrangeras av den ideella föreningen Uppsala Kulturmaraton

Banan

Mer information och detaljer om 2018-årsbanan kommer våren 2018.

Banan kommer vara snitslad och märkt med skyltar. Funktionärer finns vid vätskestationer och vid vägkorsningar.

Banan är kontrollmätt av förbundsbanmätare Fredrik Swahn, vilket säkerställer att den är 42195 meter lång. Eftersom banan går mestadels på mjukt och bitvis ojämnt underlag säger reglerna att den inte klassas bland vanliga maratonlopp. Det betyder att om du sätter ett personligt rekord så skrivs det inte in i den officiella maratonstatistiken.

Ungefär 32 km av banan går på stigar och grusvägar som är ett skonsammare underlag än asfalt. Vi vill maximera löpupplevelsen och prioriterar en vacker bansträckning snarare än snabbhet. Vi hoppas att ni kommer gilla banan lika mycket som vi!

 

Massage
Vi vill skämma bort våra löpare efter loppet! Vi samarbetar därför med AoO Massage och Helenas Friskvårdsmassage vilka kommer att vara på plats vid målområdet på Eklundshof och erbjuda massage (utan kostnad) till deltagarna i Uppsala Kulturmaraton.

De har lång erfarenhet av att behandla trötta ben efter exempelvis Vasaloppet, O-ringen, Cykelvasan och Ultravasan. Det har varit mycket uppskattat av alla från segrande elitlöpare till glada motionärer!

Vi vill också tipsa om massage hos Anders och Helena vid andra tillfällen – perfekt för att ta hand om din egen kropp eller ge bort i present till någon du gillar. Boka här:

Hos Anders: https://www.bokadirekt.se/places/aoo-massage-10040

Hos Helena: helena.reineck@hotmail.com eller 0708195954

Maxtid
Deltagare måste ha passerat halvvägskontrollen 3,5 timmar efter att starten har gått. Maxtiden för loppet är 7 timmar.

Målgång
Målgången för Uppsala kulturmaraton kommer vara på Eklundshofsområdet. Vi vill skapa en fin atmosfär efter loppet där löparna kan samlas och fira målgången. Eklundshof möten och fest bjuder därför löparna på ”after run” med förfriskningar och en måltid. Det är få lopp som kan erbjuda ett sådan fin avslutning i en vacker miljö. Även vänner och bekanta är välkomna att vara med på after run och kan då köpa mat och dryck. Maten som Eklundshof bjuder på är vegetarisk, laktosfri, glutenfri och fri från nötter, så vi hoppas att de flesta kommer bli mätta och nöjda!

Vid målgången delas medalj och finishertröja ut till löparna. Vi hoppas att många vill stanna kvar efter loppet för gemensam after run och för att heja in alla löpare.

Nummerlapp
Nummerlapp ska bäras synlig på bröstet av alla deltagare i Uppsala Kulturmaraton och stafetten. Du kan hämta ut din nummerlapp innan loppet, torsdag 6 september eller fredag 7 september kl. 18.00-19.00 i foajén på Blåsenhus, von Kreamers allé 1A, Uppsala. Det går också bra att hämta nummerlappen på tävlingsdagen, mellan kl. 8.00-9.00 på Eklundshof, Eklundshovsvägen 7, Uppsala . Stafettlagen får ett lagnummer, samtliga löpare i laget har samma nummer. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

Omklädning och dusch
Vid målet vid Eklundshof finns möjlighet att byta om samt enkel duschmöjlighet.

Resultat
Resultaten kommer att finnas tillgängliga här på webbsidan efter loppet och på vår facebook-sida Uppsala Kulturmaraton.

Sjukdom och skada
Uppsala kulturmaraton är en kraftansträngning. Se till att vara helt frisk på startlinjen. Om du behöver avbryta loppet och är i behov av sjukvård, kontakta tävlingsledningen på tel nr 070-876 65 62. Stanna kvar på platsen tills hjälp kommer. Om du behöver bryta loppet ska du informera en funktionär som kontaktar tävlingsledningen. Precis som tidigare lopp kommer vi teckna försäkring för samtliga deltagare.

Varje deltagare är skyldig att efter bästa förmåga hjälpa annan deltagare som blivit skadad, sjuk eller om denne behöver annan akut hjälp eller assistans.

Stafett
Att köra en stafett ihop med familj, vänner eller kollegor är ett roligt sätt att starta helgen! Ett stafettlag kan bestå av 2-4 deltagare (se anmälningssidan för mer information kring delsträckorna). Samtliga i stafettlaget får var sin finishertröja och medalj.

Samtliga lag får nummerlappar som har samma nummer och samma chip-programmering. Det finns lag som består av 2, 3 eller 4 löpare. Lagen fördelar fritt nummerlapparna inom sig och bestämmer själva vilka sträckor som ska springas av vem. Som arrangörer eftersträvar vi flexibilitet för alla inblandade. Vid varje växlingsstation finns tidtagningsapparat, ni växlar efter att löparen passerat tidtagningen. Mantra Sport kommer att hjälpa er med det praktiska vid varje växling.

När ni samlas på Eklundshov i väntan på sista löparen i laget då är det viktig att ni som har sprungit färdigt inte passerar mållinjen före er löparkamrat kommit i mål. Ni har samma chip och det kan bli fel i tidtagningen om ni går genom mållinjen.

Starten
Hämta ut din nummerlapp senast kl 9.00. Innan starten erbjuds gemensam uppvärmning i samarbete med Linda Lövqvist, I´m a runner. Löpare rekommenderas att vara på plats i startfållan senast 15 min innan start.

Tidtagning
Vi anlitar Racetimer för tidtagningen. Ni får live-resultat dvs. resultaten skrivs ut på plats om det önskas. Tidtagningen är även live på nätet. Tidtagningen sker med hjälp av ett datachip som är fäst högst upp på en flik av nummerlappen. Nummerlappen ska fästas på bröstet och vara fullt synlig under hela loppet. Undvik att ha händer/armar framför överdelen av nummerlappen när du passerar start- och mållinjen.

Toalett
Toalett finns i anslutning till start och mål. Det kommer tyvärr inte att finnas toaletter längs sträckan, planera därför din löpning därefter och använd de möjlighet som finns längs vägen.

Transport
Start och mål är vid Eklundshof, ca 2 km från centrala Uppsala och det finns gott om alternativ för hur du tar dig dit. Gå, cykla eller ta kollektivtrafik (Hållplats: Uppsala science park).  Det kommer inte att finnas några specifika evenemangsparkeringar. Tänk på att delar av centrala Uppsala kommer att vara avspärrat för trafik inför Kulturnatten, så dubbelkolla gärna din resväg. Du som ska springa stafett: Det går att ta sig kollektivt till växlingarna. Se karta för information om platser. På www.ul.se kan du söka efter rätt buss.

Väskinlämning
Det kommer finnas möjlighet att lämna in sin väska vid starten på Eklundshof. Det är viktigt att du märker upp din väska med namn och startnummer. Uppsala Kulturmaraton ansvarar inte för några värdesaker.

Vätskestationer
Vätskestationer kommer att finnas längs banan, se karta för mer detaljerad information. Vid stationerna kommer det finnas vatten, sportdryck, ekologiska bananer och saltgurka.

Det kommer finnas skräpzoner för att kasta muggar och flaskor vid vätskestationerna. I övrigt är det strikt förbjudet att kasta skräp längs banan.

Övrigt
En förtrupp för maratonlöpare respektive stafett kommer att cykla sträckan och vi kommer att ha en cykel som kör sist fram till mål. Vi vill verkligen tacka Upsala Cykelklubb som hjälper oss med detta!
Följ gärna Uppsala Kulturmaraton på facebook. Där publicerar vi kontinuerligt all information om loppet!

Viktigast av allt! Njut av naturen och peppa varandra i spåret! Vi ser verkligen fram emot denna dag och hoppas att ni gör detsamma. Lycka till med träningen inför loppet!
Vi ses vid Eklundshof!

Föreningen Uppsala Kulturmaraton